ImmediateModeShapeDrawer not working in build version

Avatar
  • updated
  • Under Review

Hello.  I have met a very strange issue. I found when I create a script and use ImmediateModeShapeDrawer . Meanwhile, add any Shapes scripts like "Rectangle" in the scene. Then everything works well in editor mode. But in the build version. Everything in ImmediateModeShapeDrawer will disapper.

Also in another testing. When I disable the "Rectangle" scripts. The issue is still exist.

The following attempts haven't solve the issue.

*  clean reinstall of shapes

* disable Gpu instancing in the Shapes's property planel

* graphic setting - instancing variants, set to "Keep All"

This is a simple testing scene (https://drive.google.com/file/d/1bHYccHMyazjg-tYQrscLRMajKxLzraKV/view?usp=sharing)

Reporting a bug? please specify Unity version:
20203.16
Reporting a bug? please specify Shapes version:
4.1.1
Reporting a bug? please specify Render Pipeline:
HDRP
Avatar
Freya Holmér
  • Under Review

just make sure I got it right - is this the situation you're having?

1. when you use immediate mode drawing, without any components in the scene, nothing draws in the editor

2. when you use immediate mode, and, you have a shape component in the scene, it draws just fine in editor, but it doesn't draw in builds?

also, what Unity version was this? 2020.3.16?

Avatar
ziyang wen
Quote from Freya Holmér

just make sure I got it right - is this the situation you're having?

1. when you use immediate mode drawing, without any components in the scene, nothing draws in the editor

2. when you use immediate mode, and, you have a shape component in the scene, it draws just fine in editor, but it doesn't draw in builds?

also, what Unity version was this? 2020.3.16?

(1) It can be draw

(2) Yes

It's 2020.3.16