Some shapes don't draw some of the time in the Editor

Avatar
  • updated
  • Fixed

I've got some immediate mode code that is roughly:

using (Draw.Command(cam))
{

  Draw.Disc(...);

  Draw.Text(...);

using(var path = new PolylinePath())
  {

  ...

  Draw.Polyline(path);
  }

}

Sometimes the Text and polyline don't render, just leaving me with the discs. The problem occurs when I switch between the Scene view and Game view (while the application is not playing). They only render on the one I had visible during the last domain reload. If I have both tables visible then it flickers between the two depending on where mouse focus is.

It's not 100% reproducible, but seems to happen nearly all the time. I experienced this with a fresh project, with just script in it.

Reporting a bug? please specify Unity version:
2021.1.3f1
Reporting a bug? please specify Shapes version:
3.2.3
Reporting a bug? please specify Render Pipeline:
Built-in render pipeline
Pinned replies
Avatar
Freya Holmér
  • Answer
  • Fixed

this has now been fixed in 4.0.0

Avatar
Freya Holmér

this is a weird and unpredictable one! possibly the same issue as this
https://shapes.userecho.com/en/communities/1/topics/244-flickering-when-using-immediate-mode-shapes-with-an-overlay-camera-in-urp

I'll look into it as soon as I'm done with some dashed shape updates

Avatar
adam newgas

I'm not sure it's the same. I don't see flickering unless I actually move the mouse.

Avatar
Freya Holmér

it's the same weird behavior of "thing doesn't draw in a camera when it should when in the editor". It's also specifically related to the polyline.

Avatar
Freya Holmér
  • Answer
  • Fixed

this has now been fixed in 4.0.0